YouTubers melden geldtransfer voor reclame

Fulfilled de ‘Social Code: YouTube’ willen se duidelijkheid scheppen voor (jonge) kijkers, hun ouders, bedrijven en adverteerders. De vloggers laten voordat hun movie begint het tekst zien waarin wordt vermeld dat er sprake is vehicle reclame, associated with ze berichten het tijdens hun filmpje. Ook within de beschrijving van sobre video staat dat im or her sprake is usually van het betaalde samenwerking.

Dezelfde regels hanteren sobre vloggers wie ze het product associated with dienst tidak bermodal of fulfilled korting hebben gekregen. 10 slotte berichten ze een ook wie ze een besproken item zelf hebben betaald.

Onder de vloggers die zich aan sobre code gaan houden zijn Teske sobre Schepper (Teske), Dylan Haegens, Djamila (Meisje Djamila), Rutger Vink (Furtjuh) en Christiaan Heinen (Prankster). Met sobre code, expire is opgesteld in samenwerking met een Commissariaat voor de Mass media, lopen se vooruit operative wetgeving perish eraan komt.

Sobre mediawaakhond zegt blij lo zijn fulfilled deze stap naar transparantie.,, De YouTubers laten doorway deze figuur van zelfregulering zien dat zij hun verantwoordelijkheid willen nemen naar hun kijkers”, zegt CvdM-voorzitter Madeleine sobre Cock Buning. Video’s vehicle YouTube-vloggers vallen niet onder het toezicht van een commissariaat. Mogelijk wordt dat in sobre toekomst anders

Leave a Comment