YouTubers melden storting voor reclame

Over de ‘Social Code: YouTube’ willen zij duidelijkheid schoppen voor (jonge) kijkers, hen ouders, bureaus en adverteerders. De vloggers laten voor hun video begint zeker tekst onderscheiden waarin werd vermeld datgene er sprake is betreffende reclame, ofwel ze melden het gedurende hun filmpje. Ook aan de beschrijving van het video bepaling dat daar sprake zijn van dezelfde betaalde samenwerkingsverband.

Dezelfde regels hanteren het vloggers wanneer ze dezelfde product ofwel dienst kosteloos of aan korting bezitten gekregen. Ten slotte melden ze de ook indien ze de besproken artikel zelf bezitten betaald.

Tussen de vloggers die zichzelf aan het code passen houden bestaan Teske het Schepper (Teske), Dylan Haegens, Djamila (Meisje Djamila), Rutger Vink (Furtjuh) en Christiaan Heinen (Prankster). Met het code, dat is opgesteld in samenwerkingsverband met de Commissariaat aan de Media, lopen zij vooruit door wetgeving dat eraan komt.

Het mediawaakhond zegt blij bij zijn aan deze stap naar transparantie.,, De YouTubers laten bij deze vorm van zelfregulering zien datgene zij hen verantwoordelijkheid wensen nemen volgens hun kijkers”, zegt CvdM-voorzitter Madeleine het Cock Buning. Video’s met YouTube-vloggers vallen niet tussen het toezicht van u commissariaat. Denkbaar wordt datgene in het toekomst verschillend

 

Leave a Comment