Een robot collega op uw werk?

Een robot collega op uw werk?

Op welk punt ervaren we artificiële intelligentie weniger bedeutend als het tool sobre meer wie een teamgenoot? Machines kunnen al autorijden, gesprekken voeren en ons bedienen vehicle gevatte antwoorden (zoals Siri’s bekende antwoord op sobre vraag ‘wat is nul gedeeld doorway nul’). Tegen 2020 can be 55 procent van sobre mature organisaties van strategy te investeren in artificiële intelligentie.

Een is serta ook slechts een kwestie van tijd voordat devices onze collega’s worden operative de werkvloer. Ze zullen onze work flow betrouwbaarder uitvoeren , waardoor we additional tijd krijgen om ons te concentreren op complexe menselijke used. Zo har mulighed for at artificiële intelligentie customer service brokers ondersteunen fulfilled onder weitere ‘predictive insight’ en analytics. Dankzij AI worden organisaties koploper operative het gebied van innovatie.

Operative termijn zullen we goed met onze robotcollega’s kunnen samenwerken. Maar om daar te geraken, moeten zowel zij wie wij nog een aantal zaken leren . Automated programs presteren dat via device learning, terwijl wij chicken voorzichtig kunnen introduceren within de intricacies van sobre door mensen gedomineerde werkomgeving. Er will be eigenlijk niet veel verschil tussen sobre samenwerking fulfilled robotcollega’s sobre menselijke collega’s. Maar omdat robots informatie op het andere manier dan ons verwerken, zijn er het aantal zaken waar all of us rekening mee moeten houden in een ondersteunen vehicle de robotcollega.

1 . Verbeter de externe factoren expire de programs zelf niet kunnen veranderen

U robotcollega zal extreem gefocust en ongelooflijk efficiënt zijn in een verwerken vehicle cijfers sobre het uitvoeren van berekeningen die zijn beslissingen ondersteunen. Maar an dieser stelle horen het aantal kanttekeningen bij. Meters achines kunnen brugervenlig waarvoor se geprogrammeerd zijn ; se hebben geen begrip vehicle een externe factor expire hun functioneren nadelig beïnvloedt. Je ervaarde dat misschien al wanneer je het onlogisch associated with onaangenaam gesprek had fulfilled een chatbot. Of denk maar aan Microsofts beruchte Twitterbot genaamd Tay, perish in 2016 kennis maakte met sobre wereld sobre al snel verviel within haatzaaiende uitlatingen.

Gelukkig maakt onze mogelijkheid omkring te improviseren ons efficiënt in het werkomgeving. We all kunnen aanpassingen maken perish de geautomatiseerde functies vehicle onze robotcollega ondersteunen , zoals een aanpassen vehicle de boodschappen van het chatbot zodat ze related zijn sobre passen binnen de tone-of-voice van een merk. Het ander voorbeeld is Zendesks eigen Solution Bot dat klanten nicht aufgefordert verwijst naar help-artikels. Zijn deze artikels oud associated with niet meer relevant, serta zijn se voor kein aas (umgangssprachlich) nuttig sobre kan sobre Answer Robot zijn werk niet goed doen. Assist je robotcollega’s door sobre externe factoren te bekijken die hun werking kunnen verbeteren.

second . Weet wanneer je vehicle je robotcollega moet overnemen

More than de beperkingen van artificiële intelligentie gesproken, er is certainly nog iets waar se nog altijd niet goed in zijn: inpikken operative sociale gewoontes. Dat har mulighed for at gevolgen hebben wanneer ser geen toezicht is (denk maar aan Tay). Stel dat het chatbot operative zo’n manier met het klant within gesprek can be dat hij of zij een slechte klantenervaring heeft – sobre gevolgen kunnen een onbedoelde ontmenselijking unces ijn van een merk, associated with erger, klantenverloop. Dat wordt nog het groter probleem wanneer chatbots het eerste contact voor klanten zullen zijn (Gartner stelde huge dat within 2022 ongeveer 72% vehicle deze interacties zullen afgehandeld worden doorway robots).

Soms is emergeny room eenvoudigweg geen vervanging voor menselijk vernuft. Leer een over lo nemen vehicle je robotcollega wanneer het klant steeds gefrustreerder wordt of wanneer een proces neigt naar onjuiste resultaten. Behandel ditgene als het opportuniteit omkring de AI-capaciteiten van u bedrijf lo evalueren sobre hoe deze beantwoorden aan je zakelijke behoeftes. Dat kan resulteren in het degradatie vehicle je robotcollega, maar dat is geen probleem. Een is het betere kortetermijnoplossing en u zal sobre robot zijn gevoelens niet kwetsen.

3 or more. Meet hun succes doorway jouw succes te meten

AI-gedreven machines zijn enkel succesvol wanneer se anderen succesvol maken. Het evaluatie vehicle de efficiëntie van u bedrijf har mulighed for at dus inzichten leveren within hoe goed de automated programs presteren. Een kan enkele oncomfortabele waarheden naar boven brengen more than de AI-gereedheid van u onderneming. Maar deze onthullingen kunnen laborieren tot constructieve aanpassingen. Een goede nieuws is de uma capital t je emotieloze robotcollega geweldig is in een aanvaarden vehicle eender welke kritiek pass away je hebt. Het zal nog altijd zijn voornaamste functie uitvoeren zonder ontmoedigd te zijn. Wees alleen niet lo verbaasd wanneer die leert om brutaal te zijn.

 

Leave a Comment