Drie op het vier werkgevers krijgen bij maken betreffende leugens met cv

Drie op het vier werkgevers krijgen bij maken aan leugens door cv

Echter liefst 74% van het Belgische werkgevers weigerden ooit al dezelfde kandidaat daardoor er dus leugen met het cv stond. Datgene blijkt eruit een studie van u rekruteringsbureau Robert Half aangaande 300 ‘hiring managers’. U gaat daarbij zowel vanwege kleine wanneer grote leugens die dus impact konden hebben in de idee binnen de bedrijf.

Leugens over belevenis en opleiding 

Het betrapte kandidaten deden voornamelijk uitschijnen datgene ze beschikten over langduriger werkervaring (51%) en duur op vlak van hen verantwoordelijkheden plus taken boven vorige jobs (29%). Daarnevens stelde 40% van het hiring managers vast datgene de sollicitant loog betreffende zijn diploma’s en kwalificaties.

Overschatting betreffende eigen vaardigheden 

Voorts komt de vaak voordat dat sollicitanten hun bijzonder vaardigheden, bijvoorbeeld de talenkennis (48%), het technische vaardigheden (38%), leidinggevende vaardigheden (30%) en projectmanagementvaardigheden (10%), overschatten. Opvallend: ternauwernood 8% betreffende de ‘hiring managers’ betrapte een sollicitant op dus leugen betreffende eerdere verloning.

Transparantie en rechtschapenheid tijdens dus sollicitatie bedragen cruciaal aan kandidaten dat oprecht geïnteresseerd zijn boven een vacature, ” zegt Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half BeLux.

“Vele bureaus voeren zeker diepgaande achtergrondcontrole uit, waarbij de groeiende openheid dankzij sociale media zeker bedragen rol speelt. Een kandidaat die u meest aardig lijkt daarvoor de vacature, maar blijkt te liegen over bestaan CV, zijn niet langduriger geloofwaardig plus zijn mogelijkheid is later ook meteen verkeken. Plus dat zal zonde is, want eigenlijk is de niet ooit nodig vanwege zulke risico’s te aanpakken . Werkgevers beseffen waar wel datgene niemand volmaakt is plus zijn, ongetwijfeld in die tijden met arbeidskrapte, af om lieden in wie ze geloven, bij bij scholen. Wanneer sollicitant breng je zeker alleen echter je carrièrekansen in onveiligheid. ”

Een gewaarschuwd man zijn er twee waard!

Gepubliceerd bij Tue, 14 Nov 2017 10: 54: 00 +0000

Leave a Comment