Dierentuinen zijn leuk voor jong en oud. Zeker de allerkleinsten kunnen zich heel goed vermaken met al die vreemde dieren.

De laatste tijd wordt er ook wel gezegd dat dierentuinen niet zo diervriendelijk zijn. Maar ze zijn juist goed voor het in stand houden van soorten en we leren er heel veel van.

Wikipedia zegt het volgende over dierentuinen:

Een dierentuin, dierenpark, of zoo is een verzameling levende, oorspronkelijk wilde dieren die in een vaak parkachtige omgeving in gevangenschap worden gehouden om het publiek de gelegenheid te geven ze te kunnen bekijken. De oudst bekende dierentuin is de Tiergarten Schönbrunn (1752). Wereldwijd zijn er circa 3.000 dierentuinen, waarvan circa 250 in Europa. De dierentuinen in Europa dienen volgens Europese wetgeving (de Europese Dierentuinrichtlijn) over een Dierentuinvergunning te beschikken

Burger’s Zoo – de mooiste dierentuin van Nederland?

De mooiste dierentuin vind ik zelf Burger’s Zoo. Dat komt misschien ook een beetje omdat ik zelf uit Arnhem kom. Maar dan nog. Het is een prachtige dierentuin. En wat altijd fijn is, is dat er wel een goede deal te vinden is om met korting naar Burgers Zoo te gaan. Hier vind je een handig en actueel overzicht van de beste deals met korting voor Burger’s Zoo

Leave a Comment